Wednesday, April 16, 2014

Reparatie pogingen

Munchen, Duitsland, dag 3

Het is weer te koud om de tent uit te komen. In de tent maken we dus al plannen voor de dag. We gaan naar Augsburg om de Sena te laten maken. Die is nu ook stuk. Ik hoor Sander maar hij mij niet. Ik sprint de tent uit en haal de zak met winterkleren. De gerbings, onze collen, extra handschoentjes we halen alles tevoorschijn. We kleden ons aan en starten de laptop op om het adres op te zoeken. We hebben het verkeerd onthouden, in Augsburg zit geen Sena.

Onder het ontbijt komt de zon, tijd om die even te aanbidden.

We maken ook meteen nieuwe plannen voor de dag. Misschien weet de 'Helm and More' waar we heen willen om Sander zijn helm te laten maken (zijn zonnevizier komt niet meer omlaag), wel waar een Sena dealer zit.

We rijden eerst naar een doe-het-zelf zaak. Daar halen we lijm om mijn zadel te repareren. Daarna rijden we door naar Helm and More. De man trekt Sander zijn hele helm uit elkaar.

Hij probeert van alles maar het zonnevizier wil niet meer werken. Na 1,5 uur moet hij het opgeven, het spijt hem maar er is een onderdeel afgebroken wat hij niet kan maken, dat kan enkel Schubert zelf en kost rond de 100 euro. Tja dan maar met zonnebril rijden. Hij geeft Sander nog een zo goed als nieuw vizier, het heeft 2 kleine krasjes in tegenstelling tot die van Sander die onder zit. We kopen ook meteen een nieuwe pinlock en dan gaan we weer verder.

We lunchen in de stad, eindelijk currywurz mit pommes. Daarna gaan we door naar Globetrotter om voor tasjes te kijken. We hebben bedacht dat we beter alle vetten, schroeven, tie-rips, tape e.d. in het vakje in Sander zijn tank kunnen stoppen, dan kunnen we er makkelijker bij. Maar alles los erin gooien is niet zo handig. We verlaten de Globetrotter uiteindelijk met 2 kleine tasjes en een witte jerrycan, daar gaan we voortaan de benzine in doen. De zwarte van Touratech werkt prima bij deze temperaturen maar bij alles boven de 20 graden bolt hij gevaarlijk op. Nu hebben we een witte 2 liter gevonden en dat is een stuk beter.

Terug op de camping computeren we nog wat, blog bijwerken, kijken of de tassen er al aankomen (die zijn nu in Belgie), lonely planet lezen en een vervolg plan maken. 's-avonds krijgen we nog een mail van Sena dat onze Sena onder garantie omgeruild kan worden, 1 klein nadeeltje, enkel bij de zaak van aankoop, in Nederland dus. Die moeten we morgen maar even bellen.

0 reacties:

Post a Comment

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys