Sunday, March 3, 2013

Ready, set, go!

Vandaag was onze eerste dag van de grote reis. We beginnen de dag met wat laatste inpak en opruim hektiek. Langzaam aan druppelen ook de uitzwaaiers binnen, Sander zijn ouders als eerste want die hebben ook de dubieuze eer een auto vol troep mee te mogen meenemen. Daarnaast zijn ook Corne (BMW GS Club), Fred (The Renegades), Marc, Sjef en Quinten ons komen uitzwaaien. Jammer dat Thijs ziek was anders hadden we die graag ook nog een knuffel gegeven (en Annemiek uiteraard ook).

Nadat ons huis leeg is, en de vuilcontainer bomvol, kunnen we vertrekken. Nog even de sleutels afgeven, een laatste foto shoot en daar gaan we. Of in ieder geval we doen een poging. Vooral ik (Marianne) ben niet gewend aan zoveel gewicht achterop en heb het gevoel op mijn achterwiel te rijden. Ik haal de bocht maar net....

Fred rijdt het eerste stuk met ons mee. Daar gaan we dus als een optocht van 3 motoren, Breukelen door en de snelweg op. We volgen de snelweg tot Raamsdonkveer. Vanaf daar gaan we binnendoor naar de Belgische grens. In Belgie gaan we met Fred lunchen en helaas moet hij dan weer naar huis. We zorgen er wel voor dat hij op de terugweg stevig op de motor zit want de portie friet is groot! Met dus nog wat extra gewicht in ons lijf vervolgen we onze route. Wij gaan zuid, Fred terug richting het noorden.

We rijden binnendoor Belgie door. Ergens, geen idee waar, wordt de lucht blauw maar zien we ook sneeuw liggen. Toch is het best wel goed te doen, helemaal met de jas en de handvat verwarming aan.

We eindigen onze dag in Laon (Frankrijk) in een soort van F1 hotel waar de douche je doet denken aan de WC in een caravan.... Ben benieuwd hoe dat morgen gaat douchen. Ik heb het al klaar gespeeld om al 2 keer mijn hoofd te stoten tegen het stapelbed, maar het is droog, warm, en we hebben dus een heel bovenste stapelbed om al onze troep op te gooien! Nog even lekker eten bij de overburen (Bufalo grill) en het is tijd om lekker op bed, met nog wat Nederlandse biertjes onze blog bij te werken. Viva de la France!!!

5 reacties:

Anonymous said...

Leuk Horsch! Ik ga jullie verhalen zéker lezen. Wees voorzichtig en groeten!

Rogier

Rocker said...

Eindelijk na lang voorbereiden op weg naar het grote avontuur!!

Heel veel veilige kilometers toegewenst en geniet van elke dag.
We houden jullie in de gaten.

BON VOYAGE!!!

SEE YA

RON

Unknown said...

Zier er profi uit! Ik ben benieuwd naar jullie avonturen! Have fun!!

rainman said...

helaas lukte het me niet om jullie te komen uitzwaaien.
motoren blijven rare dingen als je ze nodig heb vertikken die dingen het. 2 motoren thuis staan en alle 2 lege accu. maar jullie brommertjes doen het gelukkig wel. hou ze aan de praat en het rubber aan de weg. veel fun met jullie trip en geniet er van. don't feed the lions
groet almuth en co

red devil said...

ik ben nog aan het nagenieten van de good the bad and ugly friet uit belgie hahha
ik vond het leuk om met de jullie de eerste grens over te steken en jullie uit te zwaaien.

heel veel plezier en hou ons op de hoogte van jullie avonturen.
p.s in spanje is regen voorspeld de komende dagen maar daarna in afrika....22 graden in tanger....hmmm jaloers...

mazzel
fred

Post a Comment

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys