Monday, March 4, 2013

Champaign!

Van Laon, Frankrijk naar Saint-Gaultier, Frankrijk.
Vandaag een lange dag gemaakt. We begonnen in Laon. Na en douche in onze caravan douche gingen we eerst maar ontbijten. We komen buiten en alles is wit! Van de rijp wel te verstaan niet dat het gesneeuwd heeft. Na een, toch ietwat karig, ontbijt doet Sander eerst onze kettingen stellen, daarna is het toch echt tijd om te vertrekken.

Het is koud, maar de lucht is strak blauw. Het zal vast wel snel warmer worden. We schakelen de handvat verwarming aan en koersen richting Saint Gaultier. Onderweg komen we veel begraafplaatsen en herdenkingsplekken van de eerste wereldoorlog tegen, we stoppen om er even de tanks te bekijken en koersen dan verder naar onze eerste outdoor-cooked-lunch. Een soepje gaat er wel in want al wordt het wel al warmer echt heel aangenaam is het toch nog niet.

Na de lunch break, verrassing, nog 450 km te gaan, dat is langer als google maps voorspeld heeft want die zei dat de totale route slechts 423 km was. Jammer maar doorrijden dus maar, want we hebben ons hotel al geboekt.

We rijden door de champagne streek, overal staan druiven ranken het is een welkome afwisseling van de weg die garmin uitstippeld, steevast rechtdoor. Met nog 50 km voor de boeg komt het gevreesde bordje 'deviation' we hadden al een bord gezien met wegafsluiting maar natuurlijk geen idee welke weg afgesloten was. Je raad het al, de onze dus. Dus mogen we nog lekker 10 km omrijden, het blijft gelukkig beperkt tot 10 km door Sander zijn navigatie skills. Na het eerste bordje deviation hebben we geen andere meer gezien.

Pas om 20 uur komen we eindelijk aan bij het hotel. Het is gesloten, en het dorp uitgestorven. We vinden een telefoonnummer, bellen het, en mogen het hotel in. De keuken is echter gesloten, de supermarkt ook en de rest van het dorp dus ook al uitgestorven. Ik probeer in mijn steenkolen frans uit te leggen dat we pasta en pasta saus bij ons hebben dus dat we anders misschien zelf iets mogen brouwen?? Pas de problem, de eigenaresse maakt wel wat. Eerst dan maar even de kamer bekijken, dan de motoren achter het hotel parkeren en uitladen maar.

Nog geen half uurtje later zitten we bij de bar, worden er 2 vorken, 2 messen en een lepeltje gebracht en krijgen we een heus 3 gangen maal voorgeschoteld. Ons voorafje, eend. Het hoofdgerecht runderstoof met aardappelpuree. En het desert brie en een glas met een gebakken eiwit met een caramel sausje. Ik eindig dus met 2 keer brie en sander met 2 keer eiwit. We hebben heerlijk gegeten!

2 reacties:

Unknown said...

Hebben jullie toch weer een geluk dat het allemaal weer geregeld wordt. Qua weer mis je toch heel wat, hier is het maar 15/16 gr en lekker zonnig. Geniet ze nog van de trip en we zijn benieuwd naar de volgende verhalen/fotos

red devil said...

hey luitjes,

hebben jullie al wat kleren moeten uit doen daar in spanje???

gaat alles volgens plan of zijn het toch weer meer km dan google voorschrijft?

zaterdag even een stukkie varen en dan gaat het echt beginnen.

good luck

fred

Post a Comment

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | free samples without surveys